Palaa
Väkevät viinit

Chymos Väkevä Päärynä muovipullo

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Kullankeltainen, makea, kypsän päärynäinen
0.75 l
Cart Icon
LISÄÄ OSTOSKORIIN

Tuotetta voi tilata kerrallaan vain 0 kpl.

Lisää muistilistalle
Kullankeltainen, makea, kypsän päärynäinen
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      390537
    • ALKOHOLI
      15.0%
    • SOKERI
      109.0 g/l
    • HAPOT
      4.3 g/l
    • ENERGIA
      130.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      12.39 EUR
    • PANTTI
      0.2 €
    • TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSAT
      Sisältää sulfiitteja
    • PAKKAUS
      muovipullo
    • SULJENTA
      muovisuljin
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Pernod Ricard Finland
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Pernod Ricard Finland
    • VALIKOIMA
      vakiovalikoima
  • Maku
    Maku

    Tunnetuimpien väkevien viinien lisäksi on olemassa monia pieniä, omalla alueellaan klassisia väkevöityjä viinityyppejä.

    Maku vaihtelee viinityypin mukaan kukkaisen rusinaisesta, simamaisesta ja sitruksisesta tumman paahteiseen ja voimakkaan suklaiseen.

    Käyttövinkit

    Nämä useimmiten makeat väkevöidyt viinit sopivat jälkiruokaviineiksi, juustojen kanssa tarjottavaksi tai seurustelukäyttöön.

    Muskat-aromiset väkevät viinit sopivat kukkean rusinaisuutensa ja sitruksisen raikkautensa ansiosta jälkiruokien yleisviineiksi. Makean kuivahedelmäiset marsalat sopivat paitsi jälkiruokakastikkeiden valmistukseen myös runsasmakuisille jälkiruoille, ja intensiivisen makeat malagat istuvat hienosti myös jäätelön kastikkeeksi. Banyulsia ja commandariaa voi nauttia portviinin tapaan suklaisten jälkiruokien tai voimakkaiden juustojen kumppaneina.

    Tarjoilu

    Tarjoile väkevät viinit aperitiiveina viilennettyinä, 10–12-asteisina, ja seurustelu- ja jälkiruokaviineinä hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.

    Muita alueellisesti tunnettuja väkeviä viinejä ovat mm. pineau de charentes, maury, mavrodaphne, montilla moriles ja rasteau.

    Muscat-rypäleperheen väkeviä viinejä valmistetaan useimmissa Välimeren maissa. Tunnettuja ovat mm. Ranskan muscat de frontignan, muscat de beaumes-de-venice, muscat de st-jean-de-minervois sekä Portugalin moscatel de setubal ja moscatel de douro.

Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.