-
seurustelujuoma
Seurustelujuomat ovat usein mutkattomia juomia, joiden helposti lähestytävä maku ei välttämättä vaadi ruokaa seurakseen. Mukana on myös juomia, jotka sopivat juhlatunnelmaan.
Odotathan hetken…
-
marjat ja hedelmät
Pääsääntöisesti hedelmien ja marjojen pariksi sopivat suhteellisen kevyet juomat, jotka toistavat niiden raikkaan hedelmäisiä ja makeita makuja.
Odotathan hetken…
-
makea jälkiruoka
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampi. Muuten viinin maku ei pääse esiin ja se maistuu hyvin hapokkaalta. Myös oluita kannattaa kokeilla jälkiruokien pareina.
Odotathan hetken…
-
Vegaaneille soveltuva tuote
Vegaanisen juoman valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia tai materiaaleja, eikä vegaaninen alkoholijuoma sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO395107
-
ALKOHOLI15.0%
-
SOKERI110.0 g/l
-
HAPOT4.8 g/l
-
ENERGIA130.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA11.85 EUR
-
PANTTI0.2 €
-
LISÄTIETOVegaaneille soveltuva tuote
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSmuovipullo
-
SULJENTAmuovisuljin
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAPernod Ricard Finland
-
TAVARANTOIMITTAJAPernod Ricard Finland
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Tunnetuimpien väkevien viinien lisäksi on olemassa monia pieniä, omalla alueellaan klassisia väkevöityjä viinityyppejä.
Maku vaihtelee viinityypin mukaan kukkaisen rusinaisesta, simamaisesta ja sitruksisesta tumman paahteiseen ja voimakkaan suklaiseen.
KäyttövinkitNämä useimmiten makeat väkevöidyt viinit sopivat jälkiruokaviineiksi, juustojen kanssa tarjottavaksi tai seurustelukäyttöön.
Muskat-aromiset väkevät viinit sopivat kukkean rusinaisuutensa ja sitruksisen raikkautensa ansiosta jälkiruokien yleisviineiksi. Makean kuivahedelmäiset marsalat sopivat paitsi jälkiruokakastikkeiden valmistukseen myös runsasmakuisille jälkiruoille, ja intensiivisen makeat malagat istuvat hienosti myös jäätelön kastikkeeksi. Banyulsia ja commandariaa voi nauttia portviinin tapaan suklaisten jälkiruokien tai voimakkaiden juustojen kumppaneina.
TarjoiluTarjoile väkevät viinit aperitiiveina viilennettyinä, 10–12-asteisina, ja seurustelu- ja jälkiruokaviineinä hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.
Muita alueellisesti tunnettuja väkeviä viinejä ovat mm. pineau de charentes, maury, mavrodaphne, montilla moriles ja rasteau.
Muscat-rypäleperheen väkeviä viinejä valmistetaan useimmissa Välimeren maissa. Tunnettuja ovat mm. Ranskan muscat de frontignan, muscat de beaumes-de-venice, muscat de st-jean-de-minervois sekä Portugalin moscatel de setubal ja moscatel de douro.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.