Palaa
Jälkiruokaviinit

Nederburg Private Bin Edelkeur Chenin Blanc Noble Late Harvest 2012

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Makea, hapokas, taatelihilloinen, hunajainen, appelsiininkuorinen, aprikoosinen, hennon paahteinen
0.375 l
Makea, hapokas, taatelihilloinen, hunajainen, appelsiininkuorinen, aprikoosinen, hennon paahteinen
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      553874
    • ALKOHOLI
      9.5%
    • SOKERI
      200.0 g/l
    • HAPOT
      10.1 g/l
    • ENERGIA
      140.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      95.73 EUR
    • LISÄTIETO
      Jälkiruokaviini. Matala-alkoholinen viini (0,6-9,9%)
    • TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSAT
      Sisältää sulfiitteja
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Nederburg
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Wennerco
    • VALIKOIMA
      erikoiserä
  • Maku
    Maku

    Jälkiruoaksi tai jälkiruoan kanssa nautittavat makeat viinit valmistetaan useimmiten ylikypsistä ja siksi erityisen makeista ja aromikkaista rypäleistä. Voit löytää makeista jälkiruokaviineistä kypsän hedelmäisiä aromeja, kuten esimerkiksi persikkaa, aprikoosia sekä sitrushedelmiä. Monesti rypäleitä on kuivattanut botrytis-jalohome, joka antaa viiniin runsaan hunajaista aromia. Hunajan lisäksi viineistä voi löytyä hienostuneen raikasta hapokkuutta ja intensiivisen täyteläistä makeutta.

    Suomalaisiin jälkiruokaviineihin lukeutuu erilaiset marjoista valmistetut makeat viinit. Suomalaisissa jälkiruokaviineissä maistuu usein pääraaka-aineena käytetyn marjan tasapainoinen makeus ja raikas hapokkuus.

    Käyttövinkit

    Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampaa. Jälkiruokaviinit sopivat parhaiten tuoreen marjaisten, hedelmäisten ja kermaisten jälkiruokien seuraan.

    Kokeile jälkiruokaviinien kanssa esimerkiksi kermavanukkaita, valkosuklaamoussea, crèpes suzette -lettuja, macaron-leivoksia tai sinihomejuustoja.

    Tarjoilu

    Tarjoile makeat jälkiruokaviinit hyvin viilennettyinä, 8–10-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa vajaassa kolmessa tunnissa.

    Tunnettuja jälkiruokaviinityyppejä ovat Sauternes, Tokaji, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese ja Eiswein.

    Jalohomeiset jälkiruokaviinit kuuluvat kaikista kypsytyskestävimpiin viineihin. Monia niistä voi kellaroida jopa useita vuosikymmeniä.

Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.