-
rasvainen kala
Rasvaisissa kaloissa on usein enemmän makua kuin vähärasvaisissa kalalajeissa. Siksi myös niille sopivat juomat voivat olla astetta runsaampia.
Odotathan hetken…
-
simpukat ja osterit
Äyriäisiä yhdistää mieto, hienostunut maku. Kevyen vivahteikkaille mauille sopivat vastaavan kevyet mutta aromikkaat juomat. Poikkeuksena ovat tuhdit stoutit ja portterit, jotka ovat ostereiden klassinen kumppani.
Odotathan hetken…
-
itämainen ruoka
Itämaiset maut ovat moninaisia, mutta usein eksoottisia ruokia yhdistää runsas mausteisuus, jopa tulisuus. Erityisen mausteisten makujen kanssa toimii parhaiten kevyt ja raikas juoma.
Odotathan hetken…
-
blinit
Blinien seuraan sopivat viinit, joissa on raikkautta ja ruoan rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta. Myös olut voi olla kevyt ja raikas, mutta toisaalta myös runsaan maltaiset oluet viihtyvät tattariblinien maun kanssa.
Odotathan hetken…
-
Alkuviini
Alkuviinit kasvatetaan ja valmistetaan luonnonmukaisin menetelmin ilman synteettisiä kemikaaleja. Esimerkiksi synteettisiä torjunta-aineita ei käytetä lainkaan. Myöskään viinin valmistuksessa ei yleensä käytetä lainkaan kemikaaleja, sillä alkuviinejä ei kirkasteta, suodateta tai stabiloida.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO557417
-
ALKOHOLI12.5%
-
SOKERI1.0 g/l
-
HAPOT5.8 g/l
-
ENERGIA70.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA46.79 EUR
-
LISÄTIETOSaattaa sisältää sakkaa. Alkuviini
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAStrekov 1075
-
TAVARANTOIMITTAJAMomentine Oy
-
VALIKOIMAerikoiserä
-
-
Maku
Maku
Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä.
Voit löytää viineistä myös sitrushedelmien, karviaisen ja mustaherukan aromeja. Maun hapokkuus ryhdistää ne ihanteellisiksi ruokaviineiksi.
KäyttövinkitVivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät niin kala- ja äyriäispäivällisillä kuin vähän voimakkaampienkin makujen seurassa.
Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi kotimaisia rapuja, simpukkaherkkuja tai blinejä.
TarjoiluValkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa. Mitä makeampi viini on, sitä viileämpänä sen voi tarjoilla.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.