-
äyriäiset
Äyriäisiä yhdistää mieto, hienostunut maku. Kevyen vivahteikkaille mauille sopivat vastaavan kevyet mutta aromikkaat juomat.
Odotathan hetken…
-
simpukat ja osterit
Äyriäisiä yhdistää mieto, hienostunut maku. Kevyen vivahteikkaille mauille sopivat vastaavan kevyet mutta aromikkaat juomat. Poikkeuksena ovat tuhdit stoutit ja portterit, jotka ovat ostereiden klassinen kumppani.
Odotathan hetken…
-
blinit
Blinien seuraan sopivat viinit, joissa on raikkautta ja ruoan rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta. Myös olut voi olla kevyt ja raikas, mutta toisaalta myös runsaan maltaiset oluet viihtyvät tattariblinien maun kanssa.
Odotathan hetken…
-
kana, kalkkuna
Kanan ja kalkkunan liha on vaaleaa ja vähärasvaista. Niille sopivat juomat ovat yleensä kevyitä, mutta mitä enemmän ruoassa on makua, sitä täyteläisempi juoma sopii myös lasiin.
Odotathan hetken…
-
luomu
Luonnonmukaisella eli luomutuotannolla tavoitellaan viljelysmaan parempaa hedelmällisyyttä sekä ympäröivän luonnon monimuotoisuuden parantumista. Luomutuotannossa viljelysmaan kyky sitoa ilman hiilidioksidia kasvaa, millä on suotuisia vaikutuksia myös ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta.
-
biodynaaminen
Biodynaaminen viljely täyttää luomutuotannon vaatimukset ja sillä on samat positiiviset ympäristövaikutukset. Merkittävin ero on biodynaamisten valmisteiden käyttö, joita viljelijät käyttävät esimerkiksi köynnösten kasvun tehostamiseksi ja tuholaisten torjuntaan. Tämän lisäksi biodynaamisessa viljelyssä noudatetaan tarkkaa luonnon rytmiä, joka perustuu maan liikkeisiin, vuodenaikojen vaihteluun, kuunkiertoon ja vuorokausirytmiin.
-
alkuviini
Alkuviinit kasvatetaan ja valmistetaan luonnonmukaisin menetelmin ilman synteettisiä kemikaaleja. Esimerkiksi synteettisiä torjunta-aineita ei käytetä lainkaan. Myöskään viinin valmistuksessa ei yleensä käytetä lainkaan kemikaaleja, sillä alkuviinejä ei kirkasteta, suodateta tai stabiloida.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO582367
-
ALKOHOLI12.0%
-
SOKERI1.0 g/l
-
HAPOT6.8 g/l
-
ENERGIA70.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA76.8 EUR
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAFranck Pascal
-
TAVARANTOIMITTAJALarcap
-
VALIKOIMAerikoiserä
-
-
Maku
MakuPirteiden ja hedelmäisten kuohuviinien makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera.KäyttövinkitKuohuviinit ja samppanjat sopivat maljajuomiksi, aperitiiveiksi, seurustelujuomiksi tai ruokajuomiksi vaikka läpi koko aterian.TarjoiluPerinteisellä menetelmällä valmistetut kuohuviinit tarjoillaan hyvin viilennettyinä, 8–12-asteisina. Tuoreen raikkaat kuohuviinit tarjoillaan hieman viileämpinä, 6–8-asteisina.
Kuohuviinipullonsulkija säilyttää kuplat avatussa pullossa jopa useita päiviä, kun pullo pidetään koko ajan jääkaapissa. Mitä täydempi vajaa pullo on, sitä paremmin kuplat säilyvät.
Pakastimessa säilytettävällä geelicoolerilla huoneenlämpöisen viinipullon saa viilennettyä nautintalämpöiseksi noin 20 minuutissa. Jääpalojen ja veden sekoituksessa isossa coolerissa tai ämpärissä, juoman saa viileäksi jo vartissa.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.