-
aperitiivi
Ennen ateriaa tarjottava aperitiivi herättää ruokahalun ja virittää tunnelmaan. Hyvä aperitiivi on mieto, raikas ja kuiva.
Odotathan hetken…
-
pasta ja pizza
Pasta on itsessään neutraalin makuista. Siksi juomavalintaan vaikuttavat olennaisesti ruoan muut raaka-aineet kuten kastikkeet, täytteet ja mausteet. Pastan ja pizzan seuraan kannattaakin valita juoma, jonka täyteläisyys on ruoan kanssa samalla asteella.
Odotathan hetken…
-
pataruoka
Pataruoat ovat maultaan yleensä runsaita mutta pitkän haudutuksen ansiosta varsin pehmeitä. Lasiin käy vastaavan runsas ja pehmeämakuinen juoma. Jos ruoka on hyvin rasvainen, juomassa voi olla sitä leikkaavaa ryhdikkyyttä.
Odotathan hetken…
-
tapas ja antipasti
ntipastien ja tapasten kirjo on laaja. Niille kannattaa valita melko kevyt ja raikas juoma, joka sopii monipuolisiin makuihin.
Odotathan hetken…
-
metallinen kierrekapseli
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO900286
-
ALKOHOLI15.0%
-
SOKERI180.0 g/l
-
ENERGIA150.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA22.51 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAmetallinen kierrekapseli
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAFrancesco Cinzano
-
TAVARANTOIMITTAJABeverage Partners Finland
-
VALIKOIMAtilausvalikoima
-
-
Maku
Maku
Vermutti on alun perin lääkinnällisiin tarkoituksiin kehitetty viinipohjainen maustettu väkevä viini, joka saattaa sisältää kymmeniä eri mausteita. Tarkka resepti on usein salainen.
Tyypillisimmät mausteet ovat koiruohon kuori- ja juuriuutteet. Väri vaihtelee vaaleasta punaiseen ja makeus kuivasta makeaan. Voit löytää vermuteista yrttisiä, sitruksisia, kevyen katkeroisia, mausteisia ja hedelmäisiä aromeja. Vaaleiden makeiden vermuttien mausteisuus on usein lempeämpää ja hennomman katkeroista kuin punaisten makeiden vermuttien.
KäyttövinkitVermutteja käytetään aperitiiveina, seurustelujuomina ja juomasekoituksissa.
Vaaleat, kuivat ja kuivahkot vermutit sopivat aperitiiviksi tai seurustelujuomaksi sellaisenaan. Ne ovat myös monien klassikkococktailien, kuten Dry Martinin ainesosa. Myös makeat vermutit ovat monen tunnetun cocktailin takana: Negroni tai Americano ei synny ilman makeaa punaista vermuttia.
TarjoiluTarjoile aperitiivivermutit viilennettyinä 10–12-asteisina tai jäiden kanssa, ja seurusteluvermutit hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.
Vaaleat, kuivat ja kuivahkot vermutit tuovat kasvis-, kala- ja kanaruokien haudutusliemiin tai kastikkeisiin hienostunutta yrttisyyttä ja mausteisuutta.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.