
-
aperitiivi
Ennen ateriaa tarjottava aperitiivi herättää ruokahalun ja virittää tunnelmaan. Hyvä aperitiivi on mieto, raikas ja kuiva.
Odotathan hetken…
-
miedot juustot
Miedot, tuoreet ja vaaleat juustot viihtyvät vastaavan miedon ja raikkaan juoman kanssa. Esimerkiksi raikas ja hapokas valkoviini, kevyt punaviini tai maukas olut toimii.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO919581
-
ALKOHOLI21.5%
-
SOKERI3.0 g/l
-
ENERGIA120.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA89.28 EUR
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAGonzalez Byass
-
TAVARANTOIMITTAJABrukett
-
VALIKOIMAtilausvalikoima
-
-
Maku
Maku
Sherryn makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre sherryille on omintakeinen, hieman hapettuneisuutta muistuttava aromi. Mukana on usein kypsän omenan, paahdetun pähkinän ja suolan vivahteita.
Hapelta suojaavan flor-kukinnon alla kypsyneet fino ja manzanillasherry ovat vaaleita, rutikuivia, kevyen hedelmäisiä ja mantelimaisia. Amontillado on ikääntynyt kypsytetty fino, joka on finoa tummempi, runsaampi ja pähkinäisempi. Oloroson makeus vaihtelee kuivasta puolimakeaan ja aromit ovat pähkinäisiä, rusinaisia ja paahtuneita. Makeat cream sherryt ja pedro ximénezit ovat paksuja, siirappimaisia ja karamellimaisia.
KäyttövinkitSherry sopii monikäyttöisesti aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin aina sherrytyypin mukaan.
Parhaimmillaan fino on hyvin viilennettynä ja vasta-avatusta pullosta nautittuna aperitiivina, pikkusuolaisten tai tapas-pöydän antimien kera. Kokeile finoa myös sushin kumppanina. Amontillado nautitaan keittojen tai liemien parina. Ruskea, ilman suojaavaa floria pitkään tynnyreissä kypsynyt pähkinäinen kuiva oloroso sopii hyvin koville kypsytetyille juustoille tai voimakkaan makuisille riista- ja liharuoille. Tummanruskeaa ja karamellista cream sherryä ja pedro ximénezia voi nauttia pähkinöiden, kuivattujen hedelmien, jäätelön ja taatelikakun kera, tai ihan sellaisenaan jälkiruoan korvaajana.
TarjoiluTarjoile sherryt viinityypin mukaan: fino ja manzanilla hyvin viilennettyinä 10–12-asteisina ja muut viilennettyinä 14–16-asteisina.
Kaikki sherryt valmistetaan Espanjan eteläisellä Jerezin alueella.
Sherryt kypsytetään perinteisesti päällekkäin asetetuissa tynnyreissä. Solera tarkoittaa alimmaista tynnyririviä. Alimman rivin valmiista sherrystä pullotetaan kolmasosa ja tilalle valutetaan ylemmästä tynnyririvistä, criaderasta, astetta nuorempaa viiniä.
Avatuissa pulloissa muut sherryt kuin fino ja manzanilla säilyvät hyvänä viileässä useita viikkoja.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.