
-
makea jälkiruoka
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampi. Muuten viinin maku ei pääse esiin ja se maistuu hyvin hapokkaalta. Myös oluita kannattaa kokeilla jälkiruokien pareina.
Odotathan hetken…
-
miedot juustot
Miedot, tuoreet ja vaaleat juustot viihtyvät vastaavan miedon ja raikkaan juoman kanssa. Esimerkiksi raikas ja hapokas valkoviini, kevyt punaviini tai maukas olut toimii.
Odotathan hetken…
-
rasvainen kala
Rasvaisissa kaloissa on usein enemmän makua kuin vähärasvaisissa kalalajeissa. Siksi myös niille sopivat juomat voivat olla astetta runsaampia.
Odotathan hetken…
-
salaatit, kasvisruoka
Useimpien salaattien ja kasvisruokien makuun sopii raikas ja melko kevyt viini. Samoin olutpareina viihtyvät ennen kaikkea vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet oluet.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO920765
-
ALKOHOLI5.0%
-
ENERGIA60.0 kcal/100 ml
-
OLUTTYYPPIerikoisuus (sour ale)
-
LITRAHINTA15.09 EUR
-
LISÄTIEDOTPienpanimo
-
LISÄTIETOSaattaa sisältää sakkaa
-
KATKEROAINEET2.0 EBU
-
KANTAVIERRE15.0 °P
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää maitoa. Sisältää ohramallasta. Sisältää vehnämallasta. Sisältää kauraa
-
PAKKAUStölkki
-
SULJENTAmetallipakkaus
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAMallassepät
-
TAVARANTOIMITTAJAMallassepät
-
VALIKOIMAtilausvalikoima
-
-
Maku
Maku
Erikoisuudet ovat harvinaisempia oluttyyppejä tai tyylillisesti vaikeammin yhdistettävissä yleisesti tunnettuihin oluttyyppeihin.
Maku vaihtelee kirpeän raikkaista miedoista oluista täyteläisen makeisiin vahvoihin oluisiin. Joukossa on pinta- ja pohjahiivaoluita sekä spontaanikäymisoluita.
KäyttövinkitOsa oluterikoisuuksista on vanhoja paikallisia perinneoluita ja osa aivan uusia tuotteita. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa lambic, hedelmäoluet, savuoluet, luostarioluet, maustetut oluet, saison ja sahti.
Kokeile esimerkiksi luostariolutta ja mustaleimaista emmentalia, kirsikkaolutta ja briejuustoa, savuolutta ja barbeque-maustettuja grillivartaita tai sahtia ja saunapalvattua kinkkua.
TarjoiluOluterikoisuuksien tarjoilulämpötila vaihtelee hyvin viilennetyistä hieman viilennettyihin eli 7–14-asteeseen. Kysy asiantuntevalta myyjältä apua oikeasta lämpötilasta!
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.