Takaisin
Resepti

Hulppea Rocky Road on juhlan hittiherkku

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Hulppea Rocky Road on juhlan hittiherkku

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
8 hlö
30 min
8 hlö
Rocky Road sonnistautuu juhlaan vaaleanpunaisella artesaanisuklaalla, jonka voit toki korvata myös tummalla suklaalla.
Juomasuositus

Tumman marjaisa LBV-portviini on klassinen valinta suklaalle. Tämä portviini on heti valmista nautittavaksi ja se kannattaa viilentää 16–18-asteiseksi. Tarjoa seuraksi tymäkkää espressoa tai mokkaista mutteripannukahvia.

 

Valmistusaineet
  • 200 g tummaa suklaata

  • 1 dl pieniä vaahtokarkkeja
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • Koristeluun:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g rubysuklaata
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl kuivattuja karpaloita
  • sormisuolaa

 

Valmistusohjeet
  1. Vuoraa 18 x 20 cm kokoinen vuoka kelmulla. Öljyä vuoka kevyesti, niin saat kelmun pysymään paremmin paikoillaan.

  2. Sulata suklaasta 200 g vesihauteessa tai mikrossa 15 sek kerrallaan välillä sekoittaen. Säästä loput pintaa varten. 

  3. Mittaa isoon kulhoon vaahtokarkit, suolapähkinät, kurpitsan siemenet, kuivatut karpalot. Kaada päälle sulatettu suklaa. Sekoita ja kaada seos vuokaan kelmun päälle. Tasoita pinta ja nosta vuoka jääkaappiin.

  4. Sulata loput tummasta suklaasta ja rubysuklaa omissa kulhoissaan. Kaada jäähtyneen rocky roadin päälle ensin tummasuklaa ja sitten rubysuklaa. Tee lusikalla pintaan pyörteitä.

  5. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä, kuivattuja karpaloita ja ripaus sormisuolaa. Nosta takaisin jääkaappiin.


Resepti: Mika Rampa kuvat: Johanna Myllymäki