
Maustetut viinat
Erilaiset maustetut viinat ja ginit tarjoillaan usein drinkkisekoituksissa, snapsina tai aperitiivina.
Anistisle
- Anistisleet on maustettu voimakkaasti aniksella.
- Anistisleet sameutuvat, kun juomaan sekoitetaan vettä.
- Tarjoillaan vedellä laimennettuna drinkkinä, snapsina tai aperitiivina.
Tequila
- Tequilat valmistetaan agavekasvista, ja niissä on usein juuresmainen maku.
- Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa.
Akvaviitti
- Akvaviitit ovat pohjoismaisia tisleitä, jotka maustetaan mm. kuminalla ja tillinsiemenillä.
- Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa.
Grappa
- Grapat ovat italialaisia rypäleenkuorimassasta tehtyjä tisleitä.
- Grappoja voidaan maustaa marjoilla, hedelmillä tai mausteilla.
- Tarjoillaan sellaisenaan aterian jälkeen digestiivinä.
Genever
- Geneverit ovat hollantilaisia vilja-aromisia katajanmarjaviinoja.
- Tarjoillaan snapsina tai drinkkisekoituksissa.
Hedelmätisle
- Hedelmätisleiden valmistuksessa käytetään raaka-aineina mm. omenaa, kirsikkaa, luumua tai aprikoosia.
- Tarjoillaan snapsina, drinkeissä tai aterian jälkeen digestiivinä.
Maustetut viinat
- Maustetut viinat on yleisryhmä monenlaisille tisleille, jotka eivät maustamisen, kypsytyksen tai muun valmistusmenetelmän vuoksi sovi muihin alaluokkiin.
- Tarjoillaan snapsina tai juomasekoituksissa.