Maukas huvipuistosalaatti syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta. Mausta uunissa paahdetut paprikat valkosipulilla ja tarjoile muiden portugalilaisten tapasten, petiscojen kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Punaviinissä haudutettu chorizo-makkara on syntisen herkullista. Mausteinen kastike pyyhkäistään lopuksi leivänpalalla parempiin suihin.
Yhdistä punaviinissä haudutettuun chorizoon portugalilainen vinho verde -viini, jonka rapsakka hapokkuus yhdistyy tuoreeseen hedelmäisyyteen ja kantaa hyvin myös voimakkaan chorizon seurassa.
200 g chorizo-makkaraa
1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 dl punaviiniä
1 laakerinlehti
Kuori chorizo ja leikkaa se 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää chorizo-siivut ja ruskista hieman. Kaada sekaan punaviini ja lisää laakerinlehti. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes punaviinistä on haihtunut noin puolet.
Katso myös muut portugalilaiset petisco-reseptit paahdettu paprika -salaatti ja sardiineja ja sitruunaa.
Kuva Johanna Myllymäki, Resepti Anri Lindström/Alko