Takaisin
Resepti

Chorizoa punaviinissä

Gluteeniton
Laktoositon

Chorizoa punaviinissä

Gluteeniton
Laktoositon

Punaviinissä haudutettu chorizo-makkara on syntisen herkullista. Mausteinen kastike pyyhkäistään lopuksi leivänpalalla parempiin suihin.

Juomasuositus

Yhdistä punaviinissä haudutettuun chorizoon portugalilainen vinho verde -viini, jonka rapsakka hapokkuus yhdistyy tuoreeseen hedelmäisyyteen ja kantaa hyvin myös voimakkaan chorizon seurassa.

Valmistusaineet
  • 200 g chorizo-makkaraa

  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

  • 1 dl punaviiniä

  • 1 laakerinlehti

Valmistusohjeet
  1. Kuori chorizo ja leikkaa se 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi.

  2. Kuumenna öljy pannussa. Lisää chorizo-siivut ja ruskista hieman. Kaada sekaan punaviini ja lisää laakerinlehti. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes punaviinistä on haihtunut noin puolet.

Katso myös muut portugalilaiset petisco-reseptit paahdettu paprika -salaatti ja sardiineja ja sitruunaa.

Kuva Johanna Myllymäki, Resepti Anri Lindström/Alko