Sardiineja ja sitruunaa
Tämä sardiini-resepti ei vaadi keittotaitoja. Tarvitset vain purkin sardiineja oliiviöljyssä, yhden sitruunan ja persiljaa.
Yhdistä sardiineihin portugalilainen rapsakan hapokas ja tuoreen hedelmäinen vinho verde -viini.
Odotathan hetken…
Tämä sardiini-resepti ei vaadi keittotaitoja. Tarvitset vain purkin sardiineja oliiviöljyssä, yhden sitruunan ja persiljaa.
Yhdistä sardiineihin portugalilainen rapsakan hapokas ja tuoreen hedelmäinen vinho verde -viini.
1 tlk portugalilaisia kokonaisia tai fileoituja sardiineja oliiviöljyssä
1 lohko sitruunaa
hienonnettua lehtipersiljaa
rapeakuorista leipää
Tölkkisardiinien tarjoilussa yksinkertainen on kaunista. Ota sardiinit varovaisesti tölkistä ja asettele ne lautaselle.
Purista sardiinien päälle tilkka sitruunamehua ja koristele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.
Katso myös muut portugalilaiset petisco-reseptit paahdettu paprika -salaatti ja chorizoa punaviinissä.
Kuva Johanna Myllymäki, resepti Anri Lindström, Alko