Takaisin
Resepti

Sardiineja ja sitruunaa

Gluteeniton
Laktoositon

Sardiineja ja sitruunaa

Gluteeniton
Laktoositon
2 hlö
2 hlö

Tämä sardiini-resepti ei vaadi keittotaitoja. Tarvitset vain purkin sardiineja oliiviöljyssä, yhden sitruunan ja persiljaa.

Juomasuositus

Yhdistä sardiineihin portugalilainen rapsakan hapokas ja tuoreen hedelmäinen vinho verde -viini.

Valmistusaineet
  • 1 tlk portugalilaisia kokonaisia tai fileoituja sardiineja oliiviöljyssä

  • 1 lohko sitruunaa

  • hienonnettua lehtipersiljaa

  • rapeakuorista leipää

Valmistusohjeet
  1. Tölkkisardiinien tarjoilussa yksinkertainen on kaunista. Ota sardiinit varovaisesti tölkistä ja asettele ne lautaselle.

  2. Purista sardiinien päälle tilkka sitruunamehua ja koristele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.

Katso myös muut portugalilaiset petisco-reseptit paahdettu paprika -salaatti ja chorizoa punaviinissä.

Kuva Johanna Myllymäki, resepti Anri Lindström, Alko