Pizzaleivät ovat oiva ratkaisu kuivahtaneen leivän hyödyntämiseksi. Taio nopeasti helppo välipala!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Flammkuchen on Reinin alueen pizzamainen lätty, joka tunnetaan Ranskan puolella nimellä tarte flambée. Päälle ei tule tomaattikastiketta, mutta muuten päällysteitä voi varioida pizzan tapaan. Täytteitä kannattaa laittaa vain ohuelti, jotta ruokalaji säilyttää rapsakan luonteensa.
Flammkuchen on herkullinen suolainen pala, joka toimii monenlaisen juoman parina. Kokeile kuivaa tai puolikuivaa Saksan tai Alsacen valkoviiniä, vaikka rieslingiä. Samoin punaviini käy, valitse esimerkiksi spätburgunder. Saksalaisittain palanpainikkeena maistuu myös weissbier, vehnäolut.
25 g hiivaa
2,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
suolaa
Päälle
2,5 dl crème fraîchea
suolaa ja pippuria
2 sipulia ohuina siivuina
150 g pekonikuutioita
Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy, jauhot ja ripaus suolaa. Anna kohota liinan alla.
Kaulitse taikinasta 2 ohutta pohjaa.
Mausta crème fraîche pippurilla ja suolalla. Levitä kerma pohjien päälle. Ripottele pinnalle sipulia ja pekonia.
Paista flammkucheneja vähintään 250-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
Vinkki: kokeile täytteenä myös esimerkiksi sieniä, gruyère- tai emmentaljuustoraastetta tai alsacelaista münsterjuustoa paloina.