Takaisin
Resepti

Flammkuchen

Flammkuchen

40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Flammkuchen on Reinin alueen pizzamainen lätty, joka tunnetaan Ranskan puolella nimellä tarte flambée. Päälle ei tule tomaattikastiketta, mutta muuten päällysteitä voi varioida pizzan tapaan. Täytteitä kannattaa laittaa vain ohuelti, jotta ruokalaji säilyttää rapsakan luonteensa.

Juomasuositus

Flammkuchen on herkullinen suolainen pala, joka toimii monenlaisen juoman parina. Kokeile kuivaa tai puolikuivaa Saksan tai Alsacen valkoviiniä, vaikka rieslingiä. Samoin punaviini käy, valitse esimerkiksi spätburgunder. Saksalaisittain palanpainikkeena maistuu myös weissbier, vehnäolut.

Valmistusaineet
  • 25 g hiivaa

  • 2,5 dl vettä

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 6 dl vehnäjauhoja

  • suolaa

Päälle

  • 2,5 dl crème fraîchea

  • suolaa ja pippuria

  • 2 sipulia ohuina siivuina

  • 150 g pekonikuutioita

Valmistusohjeet
  1. Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy, jauhot ja ripaus suolaa. Anna kohota liinan alla.

  2. Kaulitse taikinasta 2 ohutta pohjaa.

  3. Mausta crème fraîche pippurilla ja suolalla. Levitä kerma pohjien päälle. Ripottele pinnalle sipulia ja pekonia.

  4. Paista flammkucheneja vähintään 250-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

Vinkki: kokeile täytteenä myös esimerkiksi sieniä, gruyère- tai emmentaljuustoraastetta tai alsacelaista münsterjuustoa paloina.

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >