Takaisin
Resepti

Hedelmäinen juustopizza

Kasvisruokavalio

Hedelmäinen juustopizza

Kasvisruokavalio
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Nam, mikä juustopizza! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella. Hedelmä ja homejuusto luovat suloisen yhdistelmän tässä maukkaassa pizzassa.

Juomasuositus

Hedelmäinen juustopizza kaipaa juomalta raikkautta. Sitä löytyy Pohjois-Italian pirteistä ja hedelmäisistä valkoviineistä. Oluista voimakkaasti, mutta tasapainoisesti huomaloidut India Pale Alet sopivat myös hienosti.

Valmistusaineet

Pohja (2 uunipellillistä):

  • 1/2 dl kuumaa vettä

  • 1/2 pss sahramia 

  • 3 1/2 dl vettä

  • 50 g hiivaa

  • 2 tl suolaa

  • 10 dl jauhoja

  • 1 dl (90 g) sulatettua voita

Valkoinen kastike:

  • 3–4 dl ranskankermaa

  • 1 tl sitruunankuoriraastetta

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1 tl kuivattua rosmariinia

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • 1/4 tl suolaa

  • Rosmariiniöljy:

  • 2 rosmariinioksaa

  • 2 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä 

Täyte:

  • 1 persimoni

  • 4 päärynää

  • 150 g punahomejuustoa 

  • 50 g sinihomejuustoa

  • rosmariinin oksia

  • 1 dl saksanpähkinöitä

  • mustapippuria myllystä

  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin pohja: Kiehauta vesi ja sekoita sahrami veteen. Anna tasaantua 10 minuuttia. Kuumenna loput vedestä kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Lisää sahramivesi ja suola, alusta jauhot nesteeseen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat leivinpaperin päällä kahdelle uunipellille.

  2. Tee rosmariiniöljy: Murskaa kevyesti oksia ja kuumenna öljyn kanssa kattilassa. Älä kiehauta. Kaada puhtaaseen pulloon tai purkkiin. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

  3. Tee kastike ja täyte: Sekoita kastikkeen ainekset ja levitä pizzapohjan päälle. Pese, kuivaa ja viipaloi hedelmät sekä asettele ne pizzapohjalle. Ripottele juusto paloina hedelmien lomaan. Laita muutama rosmariinin oksa ja pähkinät täytteeksi. 

  4. Paista pizzaa 125 asteessa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. 

  5. Tarjoa hedelmäinen pizza rosmariiniöljyn kanssa.

VINKKI! Hedelmäinen pizza maistuu hyvältä myös kylmänä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >