Takaisin
Resepti

Kinuskikastike

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Kinuskikastike

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
8 hlö
20 min
8 hlö

Tämä itse tehty kinuskikastike on ihanan makea jälkiruokien kaveri, jonka valmistaa helposti myös vegaanisena. Kokeile sitä esimerkiksi vaniljajäätelön tai uuniomenamuffinien kera.

Juomasuositus

Jos herkuttelet kinuskikastiketta uuniomenamuffinien kera, itseoikeutettu juomasuositus on laadukas, kotimainen omenasiideri alkoholilla tai ilman. Aidon, puolikuivan omenasiiderin hapokkuus raikastaa ­kokonaisuutta ja korostaa syksyn omena­herkun aromi­maailmaa.

Valmistusaineet
  • 2 dl kuohukermaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 tl voita

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10–15 minuuttia. Tipauta pisara kinuskia kylmään veteen ja kun kinuski jähmettyy, se on valmista. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.  

 
Vinkki: Vegaanisen kinuskin saat, kun korvaat kerman kaurakermalla ja voin margariinilla. Jos haluat kinuskista tummempaa, käytä pelkkää fariinisokeria.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko