Takaisin
Resepti

Uuniomenamuffinit

Kasvisruokavalio

Uuniomenamuffinit

Kasvisruokavalio
40 min
12 hlö
40 min
12 hlö

Uuniomenamuffinit ovat syyssesongin herkku. Höystä muffinit herkullisella kinuskikastikkeella! Uuniomenoiksi ja leivontaan sopivat kirpeän happoiset omenalajikkeet, sillä ne pehmenevät kypsyessään paremmin kuin makeat.

Juomasuositus

Uuniomenoiden itseoikeutettu juomasuositus on laadukas, kotimainen omenasiideri alkoholilla tai ilman. Aidon, puolikuivan omenasiiderin hapokkuus raikastaa ­kokonaisuutta ja korostaa syksyn omena­herkun aromi­maailmaa.

Valmistusaineet
  • 12 (1 kg) pientä kotimaista omenaa

 

Taikina:

  • 1 1/2 dl fariinisokeria

  • 3 dl kaurahiutaleita

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 3 rkl kaakaojauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl kardemummaa

  • 150 g margariinia

 

Täyte:

  • 1 dl fariinisokeria

  • 50 g margariinia

  • 70 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

  • 1/2 dl kaurahiutaleita

Valmistusohjeet
  1. Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat ainekset ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

  2. Voitele muffinipellin kolot ja jaa taikina niihin reunoja myöten siten, että keskelle muodostuu kolo omenalle. 

  3. Poista omenoista siemenkota omenaporalla. 

  4. Valmista täyte sekoittamalla keskenään fariinisokeri, sulatettu margariini ja rouhitut pistaasipähkinät. Täytä omenoiden kolot. 

  5. Paista uuniomenamuffineja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Tarjoa kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa!

Vinkki: Saat muffineista gluteenittomat vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko