Villiyrttiasiantuntija Raija Kivimetsän luottoreseptissä perinteiset nokkosletut uudistuivat itämaiseksi kookosmaidolla ja juustokuminalla. Raija nauttii lettujen seurana mieluusti minttu- tai lakritsiteetä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Keväänvihreistä kuusenkerkistä keitetty kuusenkerkkäsiirappi sopii niin letuille, vohveleille, juomaan kuin jätskin päälle. Mitä paksumpaa siirappia haluat, sitä pitempään sitä kannattaa keittää. Kokeile myös maustaa siirappi vaniljalla tai laventelilla.
2 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
1 kg sokeria
Huutele kerkät, laita kattilaan ja kaada kylmä vesi päälle. Liota kerkkiä yön yli.
Keitä kerkkiä liotusvedessään tunti. Siivilöi kerkät pois ja lisää sokeri liotusveteen. Keitä siirapiksi 2–4 tuntia, seosta silloin tällöin hämmennellen. Mitä pidempään siirappia keität, sen paksumpaa ja tummempaa siitä tulee. Siirappi paksuuntuu myös jäähtyessään.
Purkita siirappi puhtaisiin purkkeihin tai pulloihin ja säilytä viileässä.
Siirappi maistuu esim. smoothiessa, aamupuurossa, letuilla ja jäätelön kanssa.
Vinkki! Mausta valmis siirappi esimerkiksi vaniljasokerilla tai laventelin kukilla. Lisää ne kuumaan siirappiin.
Vinkki! Sokeria lisätään n. 700 g litraa nestettä kohden, mittaa liotusvesi keittämisen jälkeen. Jos haluat, voit myös vaihtaa sokerin ruskeaksi sokeriksi.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen