Takaisin
Resepti

Lämmin kuusenkerkkäjuoma

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Lämmin kuusenkerkkäjuoma

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
2 hlö
2 hlö

Lämmin siideripohjainen kuusenkerkkäjuoma vie kielen mennessään ja ajatukset talviseen havumetsään. Jos haluat valmistaa juoman pitkän kaavan kautta, hauduta itse rosmariinista siirappia. Voit myös oikaista ja käyttää valmista kuusenkerkkäsiirappia.

Valmistusaineet
  • 4 cl kuusenkerkkäsiirappia tai vaihtoehtoisesti itse valmistettua rosmariinisiirappia

  • 1 plo/tlk kuivaa omenasiideriä (myös alkoholiton siideri käy)

  • 1 appelsiini

  • 1 rkl puolukoita

  • ripaus kanelia

Rosmariinisiirappi:

  • 3 dl sokeria

  • ½ l vettä

  • 4 rosmariinin oksaa

Valmistusohjeet
  1. Tee rosmariinisiirappi: Kuumenna vesi, sulata sokeri ja lisää rosmariini. Anna hautua 5–10 minuuttia. Siivilöi rosmariini pois. Anna jäähtyä.

  2. Tee juoma: Kuori appelsiini lohkoiksi. Mittaa siideri kattilaan, kuumenna hieman ja lisää appelsiini joukkoon. Älä kiehauta. Anna appelsiinin maustaa siideriä 3–5 minuuttia). Lisää siirappi ja puolukat, anna maustua 2–3 minuuttia. Siivilöi siideri läpinäkyviin kuumuutta kestäviin juomalaseihin.

  3. Koristele juomat appelsiinin kuorenpalalla ja puolukoilla (käytä siivilöidyt puolukat). Ripottele hieman kanelia juoman pinnalle.

Ohje Mika Räisänen, kuva Reetta Pasanen