Takaisin
Resepti

Mustikkapiirakka

Kasvisruokavalio

Mustikkapiirakka

Kasvisruokavalio
60 min
60 min

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Pientä jännää twistiä piirakan makuun tuo kardemumma. Ihanaa vaniljajäätelön kanssa.

Juomasuositus

Perinteisistä perinteisimmälle kesäherkulle sopii parhaiten kuppi suodatinkahvia tai lasillinen kylmää maitoa. Italian vadelmainen Brachetto d’Aqui tuo yhdistelmään kuningatarhillomaisia aromeja.

Valmistusaineet

Taikina

  • 150 g voita (tai margariinia)

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl kardemummaa

Päälle

  • 1 l (500 g) mustikoita

  • 1 ½dl hillosokeria

  • (2 rkl perunajauhoja)

Valmistusohjeet
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää voi ja sekoita.

  3. Levitä taikina halkaisijaltaan noin 27 cm pyöreään piirakkavuokaan reunoja myöden. Sekoita mustikoiden joukkoon hillosokeri ja täytä vuoka mustikoilla. Jos käytät pakastemustikoita lisää joukkoon 2 rkl perunajauhoja.

  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes paistoksen reunat ovat kullanruskeat.

  5. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.