Tähän helppoon kotitekoiseen kookosjäätelöön tarvitset vain kolme ainesosaa, jotka sekoitat keskenään ilman jäätelökonetta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Muurikassa paistetut banaanit ovat grillijuhlien puhuttavin jälkiruoka. Tarjoa karamellibanaanit itsetehdyn kookosjäätelön kanssa. Kanelin, chilin ja inkiväärin yhdistelmä on mieletön makean kinuskisen banaanin kanssa. Älä unohda suolaripausta – se kesyttää banaanin imelyyttä ja antaa järjettömän ihanan säväyksen kinuskimaiselle kastikkeelle.
Muhevan makean jälkiruoan maut raikastuvat aidolla omenasiiderillä. Kaada lasiin jääkylmää siideriä esimerkiksi Ranskan Normandiasta.
3 banaania
1 rkl raastettua inkivääriä
25 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
0,25 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
Lisäksi:
tuoreita kesämarjoja, esimerkiksi mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita
Kuori banaanit, leikkaa puoliksi ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa.
Kuori ja raasta inkivääri.
Sulata voi muurikassa tai paistinpannulla. Lisää fariinisokeri, banaanit, inkivääri, kaneli ja chili. Paista banaaniviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa.
Tarjoile banaanien kanssa kookosjäätelöä ja tuoreita marjoja.
Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista Juomasuositus Anri Lindström