Takaisin
Resepti

Paistetut karamellibanaanit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Paistetut karamellibanaanit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Muurikassa paistetut banaanit ovat grillijuhlien puhuttavin jälkiruoka. Tarjoa karamellibanaanit itsetehdyn kookosjäätelön kanssa. Kanelin, chilin ja inkiväärin yhdistelmä on mieletön makean kinuskisen banaanin kanssa. Älä unohda suolaripausta – se kesyttää banaanin imelyyttä ja antaa järjettömän ihanan säväyksen kinuskimaiselle kastikkeelle.

Juomasuositus

Muhevan makean jälkiruoan maut raikastuvat aidolla omenasiiderillä. Kaada lasiin jääkylmää siideriä esimerkiksi Ranskan Normandiasta.

Valmistusaineet
  • 3 banaania

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 25 g voita

  • 1 dl fariinisokeria

  • 0,5 tl kanelia

  • 0,25 tl chilijauhetta

  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • Kookosjäätelöä

  • tuoreita kesämarjoja, esimerkiksi mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita

Valmistusohjeet
  1. Kuori banaanit, leikkaa puoliksi ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa.

  2. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Sulata voi muurikassa tai paistinpannulla. Lisää fariinisokeri, banaanit, inkivääri, kaneli ja chili. Paista banaaniviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa.

  4. Tarjoile banaanien kanssa kookosjäätelöä ja tuoreita marjoja.

Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista Juomasuositus Anri Lindström