Takaisin
Resepti

Piparinen britakakku

Kasvisruokavalio

Piparinen britakakku

Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Pipari ja britakakku muodostavat suussa sulavan kokonaisuuden. Viimeistele kakku tuoreilla viikunaviipaleilla sekä pipareilla ja nauti!  

Juomasuositus
Kokeile britakakun kanssa viileää glögi spritz -jääjuomaa  
Valmistusaineet
  • 75 g voita  

  • 1 dl fariinisokeria   

  • 3 kananmunan keltuaista  

  • 2½ dl vehnäjauhoja  

  • 1 tl leivinjauhetta  

  • 2 tl piparkakkumaustetta  

Marenki  

  • 3 kananmunan valkuaista  

  • 1½ dl sokeria   

Täyte  

  • 4 dl vispikermaa  

  • 10 (50 g) piparkakkua   

  • 2 tuoretta viikunaa  

Koristeet  

  • 3 tuoretta viikunaa   

  • 125 g karhunvatukoita tai boysenmarjoja  

  • tähtianista, kanelitankoja, tomusokeria  

Valmistusohjeet
  1. Saat kakusta näyttävän, kun teet siihen kaksi kerrosta. Pingota leivinpaperi kahden pienehkön irtopohjavuoan pohjalle (Ø 18–20 cm) ja voitele reunat. Vaahdota pohjan voi ja fariinisokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen ja sekoita tasaiseksi.  

  2. Yhdistä kaikki pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan siivilän kautta. Jaa taikina vuokiin.  

  3. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri keskenään kiinteäksi vaahdoksi. Jaa marenki vuokiin kakkupohjan päälle. Paista kakkupohjia 175-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan.  

  4. Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma. Lisää joukkoon murskatut piparit.   

  5. Nosta toinen pohja tarjoiluastialle ja lisää päälle puolet täytteestä. Viipaloi 2 viikunaa ja levitä ne täytteen päälle. Lisää toinen kerros ja loput täytteestä. Koristele kakku viikunoilla, pipareilla ja karhunvatukoilla sekä lopuksi kanelitangoilla ja tähtianiksilla. Viimeistele kakku tomusokerilla.  

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström