Takaisin
Resepti

Ruskistettu pottuvoi

Kasvisruokavalio

Ruskistettu pottuvoi

Kasvisruokavalio
40 min
6 hlö
40 min
6 hlö

Pottuvoi tai voipottu on taivaallinen herkku, johon ruskistettu voi antaa paahteisen karamellimaisen maun. Valmista pottuvoita esimerkiksi olut-riistapadan kanssa.

Valmistusaineet

6 annosta

  • 1 kg puikulaperunoita tai muuta jauhoista perunalajiketta

  • 150 g voita

  • 1 tl raastettua tai jauhettua muskottipähkinää

  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet
  1. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kaada vesi kattilasta.

  2. Paloittele voi paistinpannulle. Sulata miedolla lämmöllä. Kun voi alkaa muuttua kinuskisen väriseksi ja tuoksua pähkinäiseltä, kaada voisula perunoiden joukkoon. Lisää muskottipähkinä ja suola.

  3. Sulje kattila kannella ja ravista voimakkaasti, kunnes perunat murskaantuvat kevyesti. Tarjoile esimerkiksi pitkään haudutetun olut-riistapadan kylkeen.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista