Takaisin
Resepti

Salviavoissa paistettuja mustajuuria ja herkkutatteja

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Salviavoissa paistettuja mustajuuria ja herkkutatteja

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Hienostuneen mustajuuren maku muistuttaa parsaa. Salvia ja herkkutatit sopivat mustajuuren makupareiksi täydellisesti. Voissa paistaminen ja loraus hunajaa nostaa mustajuuren hennon aromin esille. Tarjoa mustajuuret ja herkkutatit esimerkiksi peuran paahtopaistin lisukkeena.

Valmistusaineet
  • 4 (noin 500 g) mustajuurta

  • suolaa keitinveteen

  • 5 dl paloiteltuja ja puhdistettuja herkkutatteja

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 rkl voita

  • 1 rkl öljyä

  • 5–8 salvianlehteä

  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohjeet
  1. Kuori mustajuuret ja leikkaa ne 3–4 osaan pituudesta riippuen. Pidä kuorittuja ja leikattuja juuria kylmässä vedessä, jotta ne eivät tummu. Kypsennä mustajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat lähes kypsiltä. Valuta mustajuuret vedestä.

  2. Puhdista ja paloittele tatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.

  3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää sienet ja paista pari minuuttia. Lisää mustajuuret, valkosipuliviipaleet, salvianlehdet ja hunaja. Jatka paistamista viitisen minuuttia, kunnes mustajuuret ovat hieman ruskistuneet. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä, esimerkiksi peuran paahtopaistin.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista