Takaisin
Resepti

Mehevä karitsan paahtopaisti

Gluteeniton
Laktoositon

Mehevä karitsan paahtopaisti

Gluteeniton
Laktoositon
1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Pääsiäispöydän murea karitsan paahtopaisti valmistuu ällistyttävän nopeasti ja säilyy paistamisen aikana mehevänä. Kokeile timjamilla marinoidun karitsan kera lisäkkeinä valkosipuliperunoita ja punaviinikastiketta.

Juomasuositus

Maista karitsan paahtopaistin kanssa australialaista mehevää ja hilloista, tasapainoisen mausteista shirazviiniä. Myös paahtomaltainen, tumman hedelmäinen brown ale toimii mainiosti.

Valmistusaineet
  • 600 g karitsan paahtopaistia

  • sormisuolaa, mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä

  • muutama oksa timjamia

Paistamiseen:

  • voi-öljyseosta

Valmistusohjeet
  1. Ota lihat noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

  2. Paista lihoihin kaunis väri pannulla timjamin kanssa voi-öljyseoksessa.

  3. Työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa sisälämpötilaksi 58 astetta (noin 15 minuuttia). Kääräise lihat folioon ja anna tasaantua noin 10 minuuttia. Viipaloi liha.

 

Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen