Katso reseptit >
Täydellinen punaviinikastike
Punaviinikastike on kastikkeiden klassikko. Tämän helpon ja maukkaan punaviinikastikkeen reseptin avulla kruunaat hyvän liharuoan. Rosmariinin oksa ja balsamiviinietikka tuovat samettiseen kastikkeeseen herkullista makua.
Kun juomaa käytetään ruoanlaitossa, on hyvä tiedostaa, ettei viinin hinnalla ole välttämättä niin väliä. Edullisempikin viini sopii mainiosti punaviinikastikkeeseen, joten esimerkiksi jääkaappiin jäänyt, hieman vanhentunutkin punaviini sopii hyvin. Hintaa tärkeämpää on yrittää välttää hyvin tanniinisia tai tammisia punaviinejä, sillä ne voivat muuttaa ruoan maun kuivankarheaksi. Paras ruoanlaittopunaviini onkin kuiva, marjaisa ja maksimissaan keskitanniininen viini, esimerkiksi Merlot, Pinot Noir tai kevyempi Cabernet Sauvignon.
Lue lisää vinkkejä alkoholin käytöstä ruoanlaitossa.