Takaisin
Resepti

Vegaanipaisti: nyhtökaurapaisti

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaanipaisti: nyhtökaurapaisti

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
2 tuntia 30 min
4 hlö
2 tuntia 30 min
4 hlö

Vegaaninen paisti ei jää lihaversion varjoon, kun pistät tomaatilla ja yrteillä maustetun, nyhtiksestä loihditun vegepaistin uuniin. Tarjoa murekkeen kaltainen nyhtökaurasta valmistettu vegaanipaisti kastikkeen kera. Kokeile vaikka helppoa punaviinikastiketta.

Juomasuositus

Nyhtökaurapaistin kanssa maistuu pehmeä ja hedelmäinen punaviini. Tämän kotiruokaklassikon vegeversion kaveriksi sopii myös täyteläinen vahva lager.

Valmistusaineet
  • 3 pientä salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl öljyä

  • 1 pkt (240 g) nyhtökauraa 

  • 1 prk kikherneitä (valutettu paino 230 g, n. 3 dl)

  • 0,5 dl kikhernelientä

  • 100 g tomaattipyrettä

  • 0,5 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä

  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia öljyineen

  • 1 dl kaurafraichea (kaurapohjainen ruoanlaittovalmiste)

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • 0,75 dl tattarijauhoa

  • 2 tl kuivattua timjamia

  • 2 tl kuivattua rosmariinia

  • 2 tl kuivattua minttua 

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

Voiteluun:

  • 1 rkl öljyä

  • 1 rkl vaahterasiirappia

Koristeluun:

  • yrttejä ja pähkinöitä

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Lohko ja hienonna sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Laita kaikki ainekset, paitsi jauhot ja mausteet tehosekoittimeen ja aja massaksi (tarvittaessa kahdessa erässä). Massa saa jäädä hiukan karkeaksi. Sekoita massaan jauhot ja mausteet ja siirrä jääkappiin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. 

  2. Muotoile massa leivinpaperille paistin muotoon. Käytä apuna tattarijauhoja, jos massa tarttuu käsiin. Paista uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista 30 minuuttia. Nosta paisti uunista, voitele öljy-siirappiseoksella ja paista vielä 180 °C uunissa noin 10 minuuttia, jotta pinnasta tulee rapea. Anna paistin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Koristele yrteillä ja pähkinöillä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko