Takaisin
Resepti

Banaanipannukakut

Banaanipannukakut

30 min
10 hlö
30 min
10 hlö

Innostutko suolaisen ja makean liitosta? Sami Sykön brunssisuosikki on banaanipannukakut, jotka saavat seurakseen vaahterasiirappia ja rapeaa pekonia.

Juomasuositus

Alkoholittomasta vehnäoluesta voi löytää banaaninkaltaisia aromeja sekä raikastavaa hapokkuutta, jotka molemmat komppaavat hienosti banaanipannukakkujen täyteläisyyttä.

Valmistusaineet
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/3 tl suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 4 dl maitoa

  • 2 rkl voisulaa

  • 5 pientä banaania

  • voita tai rypsiöljyä paistamiseen

 

Lisäksi:

  • 10 viipaletta pekonia

  • vaahterasiirappia

Valmistusohjeet
    1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa munat, maito ja jäähtynyt voisula sekaisin toisessa kulhossa. Lisää maito-munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti taikinaksi.

    2. Kuori banaanit ja puolita ne. Leikkaa palat vielä pitkittäin halki.

    3. Kuumenna rasva pannulla. Mittaa noin desi taikinaa pannulle. Asettele kaksi banaaniviipaletta pannukakun pintaan. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes paistopinta on kauniin ruskea. Käännä pannukakku ja paista vielä, kunnes banaanit ovat karamellisoituneet kevyesti. Paista loput pannukakut samoin.

    4. Tarjoa pannukakkujen kanssa rapeaksi paistettua pekonia ja vaahterasiirappia.

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström