Takaisin
Resepti

Grillattu lohi kesäisin lisukkein

Gluteeniton

Grillattu lohi kesäisin lisukkein

Gluteeniton
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Grillatun lohen kanssa maistuu kylmä perunasalaatti, joka ryyditetään fenkolilla, retiiseillä ja kevätsipulilla.

Juomasuositus

Raikas vehnäolut ja grillattu tai savustettu lohi muodostavat kesän täydellisen parivaljakon. Vehnäoluista tämän ohjeen kanssa kannattaa kokeilla etenkin hefeweizenia.

Valmistusaineet

Grillattu lohi

  • n. 800 g lohifileetä

  • 3 rkl merisuolaa

Uuden sadon peruna–fenkolisalaatti:

  • n. 800 g varhaisperunoita

  • 1 tuore fenkoli

  • 10 retiisiä

  • 4 kevätsipulia varsineen

Kastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori (miel. luomu)

  • 1 tl kuminan siemeniä

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl sormisuolaa

  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Kylmä kapriskastike:

  • 2 dl creme fraichea

  • 3 rkl kapriksia

  • 1 rkl dijoninsinappia

  • 1/4 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 2 rkl omenamehua

Valmistusohjeet
  1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Hiero lohipalojen pintaan merisuolaa ja anna niiden maustua tunnin ajan. Pyyhi ylimääräinen suola pois talouspaperilla ja laita lohipalat ensin nahka alaspäin kuuman grillin parilapuolelle.

  2. Grillaa 4–6 minuuttia kummaltakin puolelta lohen paksuudesta riippuen.

  3. Pese varhaisperunat huolellisesti ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

  4. Kun perunat jäähtyvät, valmista kastike sekoittamalla kaikki aineosat keskenään.

  5. Viipaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esim. raastinraudan viipaleterällä. Anna fenkolin marinoitua kastikkeessa puolisen tuntia. Lohko jäähtyneet perunat neljään tai kuuteen osaan. Viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi. Pilko kevätsipulit varsineen.

  6. Sekoita kaikki ainekset fenkolin ja kastikkeen kanssa kevyesti nostellen.

  7. Sekoita kapriskastikkeen aineosat keskenään.

Kuva Arto Vuohelainen