Takaisin
Resepti

Havaijipizza

Havaijipizza

4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Ananas pizzassa jakaa vahvasti mielipiteitä. Tämä resepti on niille, jotka sitä rakastavat, kinkun ja gorgonzolajuuston kera!

Juomasuositus

Raikas IPA-olut, esimerkiksi yhdysvaltalaista tyyliä henkivä west coast IPA on omiaan tämän klassikkopizzan kaveriksi. Oluen rapea humalointi taittaa pizzan rasvaisuutta, ja sen trooppinen hedelmäisyys toimii herkullisesti pizzan täytteiden tukena.

Valmistusaineet
  • 1 kokonainen ananas 

  • 200 g pizzakastiketta 

  • 200 g savukinkkua 

  • 200 g gorgonzolajuustoa 

  • 4 tl kuivattua tai tuoretta oreganoa  

Pohja: 

  • 3 ½ dl (350 g) kädenlämpöistä vettä 

  • 1 tl (4 g) kuivahiivaa 

  • 1 rkl (18 g) hienoa merisuolaa 

  • 7,5–8 dl Tipo 00 -jauhoja 

Valmistusohjeet
  1. Valmista pizzapohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja anna levätä noin 10 min.  

  2. Jatka taikinan vaivaamista vielä 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla. Anna levätä 3 tuntia huoneenlämmössä. 

  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Pyöritä taikinat palloiksi ja kohota vielä peitettynä noin 1 tunnin ajan. 

  4. Lämmitä uuni grillivastuksilla 275 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle. Voi tehdä pizzan myös suoraan pellille, mutta älä käytä leivinpaperia, se syttyy helposti kuumassa uunissa.  

  5. Poista ananaksesta veitsellä latva ja kanta. Aseta ananas leikkuulaudalle pystyasentoon ja kuori se veitsellä. Leikkaa ananas pysty suunnassa neljään osaan. Poista kova keskiosa. Leikkaa palat noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.  

  6. Nosta taikinapallo jauhotetulle työpöydälle. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä halkaisijaltaan 30 cm kokoiseksi pohjaksi. Käytä apuna runsaasti jauhoja. Siirrä pohja pizzalapiolle tai ohuelle leikkuulaudalle.  

  7. Lisää pohjan päälle ohut kerros pizzakastiketta, sitten savukinkkua, ananaspaloja ja juustoa.  

  8. Paista 3–5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Viimeistele oreganolla.



Reseptit Mika Rampa, kuvat Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström
Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >