Omenainen possupata saa herkullisen maun hitaasti hauduttaen. Pataruokaan sopii paitsi kassler, myös esimerkiksi lapa, ulko- ja kulmapaistit.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
600 g porsaan kassleria
1 banaanisalottisipuli (tai 2 tavallista salottisipulia)
3 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
1/2–1 punainen chili
1/2 dl rypsiöljyä
3–4 rkl fariinisokeria
1 1/2 dl kuivaa hapokasta omenasiideriä
3 rkl tummaa soijakastiketta
2 tähtianista
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Kuutioi liha. Kuori ja silppua salottisipuli, valkosipuli ja inkivääri.
Silppua chili. Kuullota kaikkia öljyssä padassa.
Lisää fariinisokeri. Kun se on sulanut, lisää kuutioitu liha ja ruskista sitä hetki.
Lisää siideri ja soijakastike sekä tähtianikset, suola ja mustapippuri.
Hauduta hiljalleen noin tunti, kunnes liha on kypsää ja liemi kiehunut kasaan.
Resepti Janetta Kivistö/Mika Rampa, kuvat Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström