Takaisin
Resepti

Karamellisoitu possu

Karamellisoitu possu

1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Karamellisoitu possupata saa makeaa hedelmäisyyttä ja hapokkuutta sekaan lorautetusta kuivasta siideritilkasta.

Juomasuositus

Juomaksi sopii samainen kuiva ja hapokas siideri, jota lorautettu possupadan sekaan. 

Valmistusaineet
  • 600 g porsaan kassleria 

  • 1 banaanisalottisipuli (tai 2 tavallista salottisipulia) 

  • 3 valkosipulinkynttä 

  • pieni pala inkivääriä 

  • 1/2–1 punainen chili 

  • 1/2 dl rypsiöljyä 

  • 3–4 rkl fariinisokeria 

  • 1 1/2 dl kuivaa hapokasta omenasiideriä 

  • 3 rkl tummaa soijakastiketta 

  • 2 tähtianista 

  • 2 tl suolaa 

  • rouhittua mustapippuria  

Valmistusohjeet
  1. Kuutioi liha. Kuori ja silppua salottisipuli, valkosipuli ja inkivääri.

  2. Silppua chili. Kuullota kaikkia öljyssä padassa.

  3. Lisää fariinisokeri. Kun se on sulanut, lisää kuutioitu liha ja ruskista sitä hetki.

  4. Lisää siideri ja soijakastike sekä tähtianikset, suola ja mustapippuri.

  5. Hauduta hiljalleen noin tunti, kunnes liha on kypsää ja liemi kiehunut kasaan. 

Resepti Janetta Kivistö/Mika Rampa, kuvat Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström 

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >