Takaisin
Resepti

Master Chef -Joonaksen savulohipizza

Master Chef -Joonaksen savulohipizza

60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Master Chef 2011 Joonas Hämäläisen luottoresepti on oma pizzapohja herkullisella täytteellä.

Juomasuositus
Raikkaan hapokkaat italialaiset valkoviinit sopivat täydellisesti tämän pizzan kumppaniksi.

Valitse tuttu Pinot Grigio tai Pinot Bianco tai kokeile kevyitä ja yrttisiä Vermentinoa, Verdicchiota, Cortesea, Friulanoa, Fianoa, Garganegaa tai Ribolla Giallaa.

Oluista raikas, hedelmäinen ja sitrusmainen vehnäolut on nappivalinta.
Valmistusaineet

Esitaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl kylmää vettä

  • 10 g tuorehiivaa

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 1,5 dl kylmää vettä

  • 20 g tuorehiivaa

  • 3 tl suolaa

Parsa-kylmäsavulohipizza bianco -täyte 

  • 2 nippua vihreää parsaa

  • 2 prk ranskankermaa

  • 2 palloa buffalomozzarellaa

  • 1 sitruuna

  • 200 g kylmäsavulohta

  • tilliä

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • sokeria

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Liota esitaikinan hiiva kylmään veteen ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna olla huoneenlämmössä liinan alla yön yli.

  2. Kaada yön yli levännyt esitaikina yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon loput vehnäjauhot. Liota hiiva kylmään veteen ja sekoita taikinan joukkoon. Vaivaa yleiskoneella keskinopeudella 6 minuuttia, jonka jälkeen anna taikinan levätä 10 minuuttia.

  3. Lisää taikinan joukkoon suola ja jatka vaivaamista vielä toiset 6 minuuttia. Voit vaivata taikinan myös käsin, mutta silloin kaksinkertaista vaivausaika.

  4. Kaavi taikina puhtaaseen kulhoon ja peitä tiukasti kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.

  5. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja muotoile palloiksi. Kohota taikinapallot kaksinkertaisiksi liinan alla.

  6. Valmista täyte. Raasta sitruunan kuori ranskankerman joukkoon ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Katkaise parsoista puumainen tyviosa ja kuori tarvittaessa alaosa kevyesti. Leikkaa parsat parin sentin pätkiksi ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla.

  7. Levitä ohueksi pyöritettyjen pizzapohjien päälle ranskankermaa ja asettele mozzarellaviipaleet sekä parsat pohjien päälle. Paista pizzoja esilämmitetyn uunipellin päällä uunin maksimilämpötilassa 6–8 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

  8. Revi kylmäsavulohi kuumien pizzojen päälle ja viimeistele tillillä sekä ripauksella suolaa.

Vinkki: Voit pakastaa osan taikinasta palloiksi muotoilun jälkeen ennen kohottamista. Peitä pakastettavat pallot tiukasti kelmulla, ettei pinta pääse kuivumaan.

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >