
Pizza
Napolin leipurien keksimä vaatimaton lätty muuttui jo aikaa sitten runsaspäällysteiseksi pizzaksi. Ruoan alkuperää voi kunnioittaa valitsemalla italialaisen viinin, mutta mikään ei estä valitsemasta viiniä tai olutta mistä tahansa päin maailmaa.
Kuten muiden ruokien kohdalla, myös pizzan seuraan kannattaa valita juoma, jonka täyteläisyys on ruoan kanssa samalla asteella.
Klassisen italialaisen pizzan seuraan sopii italialainen kevyt tai keskitäyteläinen punaviini. Se voi tulla esimerkiksi Sisiliasta, Apuliasta tai Toscanasta. Oluista perinteisin valinta on lager. Myös alkoholittomista juomista löytyy erinomaisia vaihtoehtoja pizzalle.
Nykypäivän tuhdille pizzalle sopii myös täyteläinen punaviini. Valitse esimerkiksi mehevä ja hilloinen punaviini, joka voi hyvin tulla vaikka Australiasta tai Yhdysvalloista. Myös oluissa voit harkita aromikasta juomaa, joten ota esimerkiksi ryhdikäs ja maukas india pale ale.
Vinkki! Punaviini kannattaa nauttia aina hieman viilennettynä, 30 minuuttia jääkaapissa yleensä riittää. Liian lämmin punaviini maistuu helposti turhan voimakkaalta. Viilentäminen tuo esiin viinin hapokkuutta ja keventää makua pizzaan sopivaksi.