Tillbaka
Recept

Hemmagjord kokosglass

Glutenfri
Vegetarisk

Hemmagjord kokosglass

Glutenfri
Vegetarisk
60+ min
4 personer
60+ min
4 personer

Till den här enkla hemmagjorda kokosglassen behöver du bara tre ingredienser som du rör ihop utan glassmaskin och sedan ställer in i frysen. Avnjut till exempel med stekt karamellbanan och färska bär.

Ingredienser
  • 400 g kokosgrädde

  • 1 burk (390 g) kondenserad mjölk

  • 2 msk limesaft

Tillredning
  1. Slå kokosgrädden och den kondenserade mjölken i en skål och mixa dem med en elvisp till ett fluffigt skum. Slå (pressa) i limesaften.

  2. Slå blandningen i ett fryskärl och ställ det i frysen (4–6 timmar).

  3. Låt glassen mjukna i rumstemperatur ungefär 15 minuter före serveringen.

Recept Suvi Rüster, foto Elvi Rista