
Salsa verde
10 min
4 personer
Salsa verde eller en grön dressing av färska örter är en läcker smaksättare till många rätter. Prova på salsa verde till timjanstekt lamm till fetasallad med granatäpple och pomelo.
Ett ögonblick…
Salsa verde eller en grön dressing av färska örter är en läcker smaksättare till många rätter. Prova på salsa verde till timjanstekt lamm till fetasallad med granatäpple och pomelo.
1 vitlöksklyfta
1 dl finhackad färsk bladpersilja
3 msk finhackad färsk basilika
3 msk finhackad färsk mynta
2 tsk kapris
1 tsk söt senap
1 msk citronsaft
flingsalt, några omgångar nymalen svartpeppar ur kvarn
cirka 1 dl olivolja
Skala vitlöken. Lägg vitlök, örter, kapris och senap i en mixer och mixa till en jämn sås. Häll i citronsaften och smaksätt med svartpeppar och salt om så önskas. Tillsätt så mycket olivolja att såsen går att servera med sked.