Takaisin
Resepti

BBQ-kana-grillipizza

BBQ-kana-grillipizza

60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Pizza kypsyy näppärästi kuvullisessa grillissä, uunissa folioarkin päällä tai pizzakivellä. Ennen kuin laitat pizzan kypsymään, kuumenna grilli kuumaksi. Näin pohja kypsyy tasaisesti. Grillaa pizzan päälle tulevat täytteet ensin, esimerkiksi bbq-kana, ja lado ne kypsän pizzan päälle.

Juomasuositus

BBQ-tunnelman takaa raikas kylmä olut. Tarjoa grillipizzan kanssa klassiseen tyyliin yhdysvaltalaista IPA-olutta, johon aromihumalat tuovat sävyjä trooppisista hedelmistä ja sitruksista. Voimakkaampi humalointi tuo hyvää ryhdikkyyttä BBQ-kastikkeella silatulle suolaisenmakealle pizzalle.

Valmistusaineet

Pizzapohja

  • 1,5 dl vettä

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 tl hunajaa

  • 15 g tuorehiivaa

  • 4–4,5 dl durum- tai 00-vehnäjauhoja

  • 3 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 500 g tomaattimurskaa

  • 2 murskattua valkosipulinkynttä

  • 3 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa

  • 2 rkl öljyä

  • 2 tl punaviinietikkaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl sokeria

Täyte

  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta

  • puolikas annos grillattua BBQ-kanaa

  • 4 viipaletta grillattua

  • tuoretta ananasta

  • 0,5 ruukkua basilikaa

Lisäksi

  • folioarkki, öljyä

Valmistusohjeet
  1. Valmista pizzapohja. Sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon suola ja hunaja. Liota joukkoon tuorehiiva. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koko ajan taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia. Lisää loppuvaiheessa öljy.

  2. Annan taikinan kohota leivinliinan alla huoneenlämmössä 45 minuuttia.

  3. Valmista tällä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Halutessasi soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Kauli pohjataikina jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohueksi, pyöreäksi tai suorakaiteen muotoiseksi levyksi riippuen grillin mallista.

  5. Voitele pizzapohjan kokoinen alumiinifolio­arkki oliiviöljyllä. Nosta pizzapohja folion päälle kaulimen avulla. Nosta pohjataikina folioineen esimerkiksi tarjottimelle tai pellille, josta se on helppo liu’uttaa grilliin. Voit nostaa pohjan myös pizzakiven päälle.

  6. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta. Ripottele kastikkeen päälle juustoraastetta.

  7. Kuumenna grilli tulikuumaksi. Liu’uta pizza grilliritilälle ja säädä grillin lämpötila keskilämmölle. Kypsennä pizzaa grillissä kuvun alla noin 10–15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto on sulanut pizzan päälle.

  8. Revi valmiin pizzan päälle grillattua BBQ-kanaa ja grillattua tuoretta ananasta. Viimeistele basilikalla.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >