Takaisin
Resepti

Punajuuri-voipaputahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Punajuuri-voipaputahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö
Näyttävä punajuurihummus voipavuista on oiva vaihtoehto perinteiselle hummukselle. Herkullinen punajuuritahna toimii dippinä tai vaikka leivän päällä. Myös siemennäkkäri on voipaputahnan mainio kumppani.
Juomasuositus

Jos nautit punajuurivoipaputahnan vaikkapa rouskuvan siemennäkkärin kanssa, kyytipojaksi sopii hyvin kevyt lager – myös alkoholittomana.

Valitse viiniksi vaaleanpunaisia kuplia. Oletko jo kokeillut vaalean­punaista italialaista roseeproseccoa?

Valmistusaineet

1–2 (200 g) punajuurta

1 tlk (400/240 g) valmiiksi keitettyjä voipapuja 

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl suolaa

½–1 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Keitä punajuuria noin 45 min kannen alla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuori punajuuret ja lohko ne tehosekoittimeen. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

  3. Huuhtele ja valuta voipavut. Lisää pavut ja kuorittu valkosipulinkynsi. Mittaa joukkoon öljy ja mausteet ja surauta tahna sileäksi.

Vinkki: Voit käyttää tahnaan myös valmiiksi keitettyjä punajuuria tai etikkapunajuuria.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström