Monikäyttöinen oliiviihummus toimii sekä dippinä että leivän päällä. Kokeile oliivihummusta myös paahdetun fetan kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Jos nautit punajuurivoipaputahnan vaikkapa rouskuvan siemennäkkärin kanssa, kyytipojaksi sopii hyvin kevyt lager – myös alkoholittomana.
Valitse viiniksi vaaleanpunaisia kuplia. Oletko jo kokeillut vaaleanpunaista italialaista roseeproseccoa?
1–2 (200 g) punajuurta
1 tlk (400/240 g) valmiiksi keitettyjä voipapuja
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
½–1 tl mustapippuria
Keitä punajuuria noin 45 min kannen alla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kuori punajuuret ja lohko ne tehosekoittimeen. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Huuhtele ja valuta voipavut. Lisää pavut ja kuorittu valkosipulinkynsi. Mittaa joukkoon öljy ja mausteet ja surauta tahna sileäksi.
Vinkki: Voit käyttää tahnaan myös valmiiksi keitettyjä punajuuria tai etikkapunajuuria.
Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström