Takaisin
Resepti

Siemennäkkäri

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Siemennäkkäri

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60 min
6 hlö
60 min
6 hlö

Tämän näkkärin paistumista ei malttaisi odottaa. Rouskuvan rapea siemennäkkäri valmistuu ilman kananmunaa ja sopii siksi myös vegaaneille. Tarjoa siemennäkkäri hummuksen tai punajuuri-voipaputahnan kanssa.

Juomasuositus

Jos nautit rouskuvan siemennäkkärin vaikkapa punajuurivoipaputahnan kanssa, kyytipojaksi sopii hyvin kevyt lager - myös alkoholittomana. 

Valitse viiniksi vaaleanpunaisia kuplia. Oletko jo kokeillut vaalean­punaista italialaista roseeproseccoa?

Valmistusaineet

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1/2 dl chiansiemeniä

2 dl vettä

1 rkl perunajauhoa

1/2 dl öljyä

1 tl suolaa

Valmistusohjeet
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta, kunnes se muuttuu kiinteäksi. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle.

  2. Tasoita seos ruokalusikan avulla ohueksi, noin 30 x 35 cm -kokoiseksi levyksi

  3. Paista siemennäkkäriä 175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.

Reseptit Mika Rampa, kuvat Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström