Argentiinassa pihvi tarjoillaan usein grillattuna chimichurri-kastikkeen ja vihreän salaatin kera. Etenkin syksyllä mukaan voi paahtaa uunissa juureksia.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Salsa verde eli tuoreista yrteistä tehty vihreä kastike on mahtava lisuke monelle ruoalle. Kokeile salsa verdeä esimerkiksi timjamikaritsan ja granaattiomena-pomelo-fetasalaatin kanssa.
1 valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
2 tl kapriksia
1 tl makeahkoa sinappia
1 rkl sitruunanmehua
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
noin 1 dl oliiviöljyä
Kuori valkosipuli. Laita yrttien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.
Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen