Takaisin
Resepti

Salsa verde

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Salsa verde

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Salsa verde eli tuoreista yrteistä tehty vihreä kastike on mahtava lisuke monelle ruoalle. Kokeile salsa verdeä esimerkiksi timjamikaritsan ja granaattiomena-pomelo-fetasalaatin kanssa.

Valmistusaineet
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa 

  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa 

  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua 

  • 2 tl kapriksia 

  • 1 tl makeahkoa sinappia 

  • 1 rkl sitruunanmehua 

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä 

  • noin 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipuli. Laita yrttien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon sitruuna­mehu ja mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa.

Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen