Takaisin
Resepti

Vegaaninen makea sipulisilli

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen makea sipulisilli

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Vegaaninen sipulisilli valmistetaan banaanisalottisipuleista. Makeaksi keitetty sipulisilli sopii hyvin esimerkiksi perheen joulupöytään!

Juomasuositus

Vegaaninen sillikimara viihtyy olutseurassa. Valitse raikas, vaalea, keskiasteisesti humaloitu lager tai astetta voimakkaammin humaloitu pils.

Valmistusaineet
  • 8 kpl (200 g) banaanisalottisipuleita 

  • 2 rkl rypsiöljyä 

  • 2 rkl punaviinietikkaa 

  • 1/2 dl vettä  

  • 1/2 dl sokeria  

  • 1/2 tl suolaa 

  • 10 kokonaista maustepippuria 

  • 2 laakerinlehteä 

Valmistusohjeet
  1. Kuori banaanisalottisipulit ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi ja isommat neljään osaan.  

  2. Siirrä kattilaan. Mittaa päälle kaikki loput ainekset ja keitä noin 2–3 minuuttia.  

  3. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  

  4. Siirrä jääkaappiin ja anna maustua vähintään 3 tuntia tai yön yli.  


Vinkki: Tarjoa yhdessä muiden vegaanisillien, kuten vegaanisen valkosipulisillin ja vegaanisen sinappisillin kanssa.


Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström