Vegaaninen ’sinappisilli’ syntyy ruskeista herkkusienistä ja sopii katettavaksi esimerkiksi perheen joulupöytään.
Katso resepti >

X
Odotathan hetken…
1 (300 g) munakoiso
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
200 g kaurafraichea
1 tl väkiviinaetikkaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Paloittele munakoiso 2 x 5 cm kokoisiksi paloiksi kulhoon. Lisää päälle suola ja anna munakoisopalojen hikoilla 10 min.
Kuumenna pannulla öljy ja paista munakoisoja muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään kaikki loput ainekset kastikkeeksi.
Yhdistä kastike ja jäähdytetyt munakoisot keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin yksi vuorokausi.
Vinkki: Tarjoa yhdessä muiden vegaanisillien, kuten vegaanisen sinappisillin ja vegaanisen makean sipulisillin kanssa.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström