Takaisin
Resepti

Vegaaninen ’valkosipulisilli’ munakoisosta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen ’valkosipulisilli’ munakoisosta

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
3 tuntia 30 min
4 hlö
3 tuntia 30 min
4 hlö

Vegaaninen ’valkosipulisilli’ syntyy munakoisosta ja kaurafraichesta.

Juomasuositus

Vegaaninen sillikimara viihtyy olutseurassa. Valitse raikas, vaalea, keskiasteisesti humaloitu lager tai astetta voimakkaammin humaloitu pils.

Valmistusaineet
  • 1 (300 g) munakoiso 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1 rkl rypsiöljyä 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 200 g kaurafraichea 

  • 1 tl väkiviinaetikkaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna 

Valmistusohjeet
  1. Paloittele munakoiso 2 x 5 cm kokoisiksi paloiksi kulhoon. Lisää päälle suola ja anna munakoisopalojen hikoilla 10 min.

  2. Kuumenna pannulla öljy ja paista munakoisoja muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään kaikki loput ainekset kastikkeeksi.

  4. Yhdistä kastike ja jäähdytetyt munakoisot keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin yksi vuorokausi. 

Vinkki: Tarjoa yhdessä muiden vegaanisillien, kuten vegaanisen sinappisillin ja vegaanisen makean sipulisillin kanssa. 


Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström