Takaisin
Resepti

Vegaaninen sinappisilli herkkusienistä

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegaaninen sinappisilli herkkusienistä

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
3 tuntia 30 min
4 hlö
3 tuntia 30 min
4 hlö

Vegaaninen sinappisilli syntyy ruskeista herkkusienistä ja sopii katettavaksi esimerkiksi perheen joulupöytään.

Juomasuositus

Vegaaninen sillikimara viihtyy olutseurassa. Valitse raikas, vaalea, keskiasteisesti humaloitu lager tai astetta voimakkaammin humaloitu pils.

Valmistusaineet
  • 200 g ruskeita herkkusieniä 

  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen  

  • 1/2 dl makeaa sinappia 

  • 1 rkl väkiviinaetikkaa 

  • 1 rkl sokeria 

  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria 

Valmistusohjeet
  1. Irrota herkkusienistä jalka ja viipaloi lakki noin kolmeen osaan. Paista sieniä pannulla öljyssä 3–5 minuuttia tai kunnes pannulle irronnut neste on haihtunut. Jäähdytä sienet.

  2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhdistä jäähtyneet sienet ja kastike. Siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.

Vinkki: Tarjoa yhdessä muiden vegaanisillien, kuten vegaanisen valkosipulisillin ja vegaanisen makean sipulisillin kanssa. 


Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström