Takaisin
Resepti

Kokonaisena paistettu hirvenfilee

Gluteeniton

Kokonaisena paistettu hirvenfilee

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Hirvenfilee on syksyisen pitopöydän kruunupää. Aatelinen saa arvoisensa viitan herkullisesta kastikkeesta. Valitse makusi mukaan joko olut- tai punaviinikastike. Tarjoa kylkiäisenä meheviä perunoita ja koukuttavan hyvää kasvislisäkettä, kuten uunissa paahdettuja parsakaaleja ja punajuuria.

Juomasuositus

Voimakas ja makeahko vahva lager on perinteinen ja toimiva valinta yrttimarinoidulle hirvenfileelle olutkastikkeella. Myös hedelmäiset ja vivahteikkaat alet komppaavat kauniisti olutkastikkeen aromimaailmaa.

Valmistusaineet
  • 600 g hirven sisäfileetä

Marinadi

  • 1 salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 1 dl punaviiniä

  • muutama murskattu katajanmarja

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia

  • 1 tl suolaa

  • voi-öljyseosta paistamiseen

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita niiden joukkoon öljy, punaviini, katajanmarjat, laakerinlehdet ja rosmariini. Lisää suola ja sekoita hyvin. Lisää liha ja kääntele se hyvin seoksessa. Anna maustua vähintään vuorokausi viileässä.

  2. Ota liha lämpimään vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.

  3. Paista fileen pintaan pannulla kaunis väri voi-öljyseoksessa. Työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.

  4. Kypsennä liha uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 64 astetta.

  5. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Anna levähtää noin 10 minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa liha viipaleiksi.